Citroenwater in de morgen, is een dag zonder …

Als je verschillende (vooral Engelstalige) healthblogs volgt dan zal het je vast niet ontgaan zijn. Citroenwater in de ochtend is de manier om je dag te beginnen.

Het drinken van citroenwater heeft vele voordelen naast dat het je natuurlijk hydrateert. Drink je citroenwater in de ochtend om direct je spijsvertering op gang te helpen.

Het recept van citroenwater is simpel.

Pers 1/2 citroen uit in een glas met 250 ml warm water.

Of zoals ik doe, 500 ml water en 1 citroen. 🙂 Zie onderstaande video voor meer informatie:

Alleen de geur al van de citroen in de morgen zorgt voor een directe energieboost. Het helpt tegen angstaanvallen en depressies. Daarnaast zorgt het voor een frisse adem. Let echter wel op dat je niet direct je tanden gaat poetsen nadat je citroenwater op hebt. Het zuur uit de citroen tast namelijk het glazuur van de tanden aan.

Daarnaast helpt het je om gewicht te verliezen, doordat je minder zin krijgt om te snaaien. Als ik begin met een groot glas citroenwater dan maak ik gedurende de dag betere keuzes in mijn voeding.

Als dit allemaal nog niet genoeg is dan zijn hier nog een aantal andere redenen waarom je je dag zou willen beginnen met citroenwater.

1. Immuunsysteem Boost

Het consumeren va Vitamine C is één van de meest snelle en gemakkelijke manieren om je immuunsysteem een boost te geven. Citroenen zitten boordevol Vitamine C welke je helpen om de vrije radicalen in je lichaam te neutraliseren. Daarnaast is Vitamine C ook goed voor je huid, het is een natuurlijk protectie tegen puistjes en acne.

Als laatste bevatten citroenen een flinke dosis Kalium. Dit kan goed zijn voor mensen met hoge bloeddruk.

2. Zuur / Base Balans

Het drinken van citroenwater helpt je om je lichaam te alkaliseren. Ook al is citroen natuurlijk een zure vrucht, het geeft geen zuur af aan het lichaam. Integendeel, het is één van de meest alkaliserende voedingsbronnen die er is.

3. Lever Functie

Citroenwater zorgt voor een goedwerkende lever. Door het drinken van citroenwater maakt de enzymen in de lever sterker en het reguleert de suikerspiegel. Elke dag een glas citroenwater werkt perfect voor het ontgiften van de lever.

4. Betere blaasfunctie

Citroenwater zorgt ervoor dat je vaker en beter naar het toilet kan gaan. Dit lijkt ongemakkelijk maar is eigenlijk perfect, omdat je in de WC een hoop gifstoffen en andere ongezonde stoffen achterlaat tijdens het plassen.

5. Hydratatie

Citroenwater draagt bij aan het immuunsysteem door te hydrateren en door verloren lichaamssappen aan te vullen en te vervangen. Als je een tekort hebt aan water in je lichaam dan voel je je moe, lamlendig, heb je een slechtere immuunfunctie, slaap je minder goed, ben je niet fris en helder, kun je hoge of lage bloeddruk hebben en ben je meer vatbaar voor stress.

Hou je lichaam blij en blijf voldoende water drinken. 😉

Gerelateerde Berichten

1 comment add yours

  1. Mitchel ik ben geïnspireerd geraakt door het filmpje op Netflix, we (mijn zoon van 20, mijn vrouw van 50 en ikzelf van 57) zijn gisteren begonnen aan 10 dagen alleen SAP. De bedoeling is dacht ik dat je drie keer per dag een saprecept mag nemen en verder alleen kruiden thee en water. Is dit juist of mag je afwijken van hoeveelheden?

Leave a Comment