Top 5 voedingsstoffen om te vermijden!

De juiste voedingsstoffen binnenkrijgen is essentieel voor een goede gezondheid. Sterker nog, velen ziekte ontstaan door ongezonde voedselinname. Er zijn velen gevaarlijke voedingsstoffen die zich in ons voeding bevinden. In dit artikel zal ik de vijf meest slechte voedingsstoffen uitlichten.

1 Suiker en geraffineerde zetmeel
Iedere keer wanneer je suikers of geraffineerde zetmeel binnen krijgt stijgt je bloedsuikerspiegel meteen. Deze stoffen zitten in: suiker, wit voedsel (witte pasta, rijst, brood), lactose, fructose en nog meer. De verhoogde bloedsuikerspiegel kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en overige pijnen. Ook zijn deze producten de ontzettend dik makend.

2 Olie om mee te bakken
Oliën zoals soja, maïs en zonnebloem olie verhogen de kans op ontstekingsreacties in het lichaam. Vanwege de lange ketens van triglyceriden zijn deze oliën erg moeilijk af te breken. Vandaar dat het veel beter is om kokosolie te gebruiken. Deze olie is zowel een voedingsstof als een verzorgingsproduct!  Kokosolie is velen malen gemakkelijker om af te breken.

3 Transvet
Bijna ieder verwerkte voedingsmiddel bevat tegenwoordig transvet. Het meeste transvet is te vinden in fastfood en gefrituurd voedsel. Dat zijn voedingsmiddelen die je zoveel mogelijk moet vermijden! Maar goed, dat hoor je vast wel vaker!

4 Zuivel
Zuivel en voornamelijk melk, is een zeer veel voorkomende allergeen. Het kan leiden tot acne, maagpijn diarree en andere ontstekingsreacties. Ook is het een groot fabeltje dat melk je calcium gehalte in je lichaam ten goede komt. Het tegendeel is waar! Hier zal binnenkort een apart artikel over verschijnen!

5 Gluten
Veel mensen zijn gevoelig voor gluten. Vaak zijn mensen daar niet een bewust van. Tegenwoordig is een glutenvrij product gemakkelijk te herkennen.

Klaar voor een nieuwe start? Doe een 3-7 dagen Juice Fast!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment